Beierse Woud

Plaatsen > Beierse Woud

Het Beierse Woud  is een lage bergketen in Beieren. Het strekt zich uit langs de Tsjechische grens en wordt voortgezet aan de Tsjechische kant als het Boheemse Woud. Geografisch gezien zijn het Beierse Woud en het Boheems Woud zijn dezelfde berg keten. Samen met het Boheemse Woud is het Beierse Woud is het grootste aaneengesloten beschermd bos in Midden-Europa.

De hoogste berg is de Grote Arber “Großer Arber”, met een hoogte van 1456 m.

De belangrijkste rivier is de Regen, die wordt gevormd door de combinatie van de Witte en Zwarte Regen en de bergen verlaat in de richting van de stad Regensburg. Een deel van het Beierse Woud wordt gevormd door het Nationaal Park het Beierse Woud (240 km²). Dit park is in 1970 uitgeroepen en was het eerste nationale park in Duitsland.

Het Beierse Woud is ’s winters zeer geschikt voor Langlaufen. De scherp getrokken Bayerwaldloipe heeft een lengte van 150 km en verbindt kleine boerendorpjes zoals Grafenau, Mauth en Neuschönau. Bossen en open heidevelden zorgen voor grote landschappelijke afwisseling.

Meer dan 300 km duidelijk aangegeven wandelpaden, bijna 200 kilometer aan fietsroutes en een aantal 80 km van de cross-country ski-pistes bieden de bezoeker volop gelegenheid om de schoonheid van het nationale park ook in de zomer te verkennen. Er is veel te ontdekken op een reis door dit ongerepte bergland, 95 procent van het gebied is bedekt met bos, mysterieuze moerassen en kristalheldere bergbeekjes. Maar hier vindt u ook de Rachelsee, het enige gletsjermeer van het nationale park.

Andere attracties zijn onder andere een aantal thematische paden, zoals de ‘Watzlik-Hain “,” Schachten & Filze’ en ‘Seelensteig’ paden, wandel netwerken zoals Lusenwandergebiet en Felswandergebiet, en de oude bossen van Rachel-Falkenstein.

Een  continentaal klimaat, lange, sneeuwrijke winters en aanzienlijke verschillen in hoogte (600m tot 1453 m) zorgen voor een grote verscheidenheid aan dielijk en plantaardig leven. U vind hier oehoes, Oeral uilen, raven, otters, waterhoen, hazelhoen en drie-teen spechten .

Families kunnen meer te weten over de geschiedenis van het Beierse Woud Nationaal Park, met inbegrip van vele fascinerende feiten en cijfers, bij de St. Oswald Museum en het Hans-Eisenmann-Haus informatiecentrum in de buurt Neuschönau.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *